این مالیات برای اولینبار در دی ماه ۱۳۶۶ برای اجرا در ایران به مجلس شورای اسلامی معرفی شد.
این لایحه در کمیسیون اقتصادی مجلس مورد بازنگری قرار گرفت و به صحن علنی مجلس تقدیم شد که پس از مخالفت و بیان، بنا به درخواست دولت با ۶ ماده موافقت شد.
برای اجرای سیاست ثبات قیمت در سال ۲۰۱۵، اداره دارایی صندوق بین المللی پول، سیاست مالیات بر ارزش افزوده را به عنوان یک عامل کلیدی در بهبود کارایی نظام مالیاتی و اصلاح نظام مالیاتی به منظور اصلاح نظام مالیاتی جمهوری اسلامی ایران ذکر کرد.
به گفته کارشناسان صندوق بین المللی پول، وزارت اقتصاد و دارایی با انجام یکسری مطالعات و تحقیقات در این زمینه، بر اجرای مالیات بر ارزش افزوده در سمینارها و کمیتههای مختلف دانشگاهی اعم از کارشناسان داخلی و خارجی تاکید کرده است.
وزارت اقتصاد و دارایی در چارچوب طرح تجدید ساختار اقتصادی کشور، اصلاحات اساسی در نظام مالیاتی از جمله لغو معافیتهای مختلف، لغو مالیات و گسترش پایه مالیاتی با تاکید ویژه بر کارایی مالیاتی را آغاز کرده است. سیستم مالیاتی، و یک مطالعه امکان سنجی جدید انجام شده است.
معاون درآمدهای مالیاتی وزارت اقتصاد و دارایی با توجه به اهمیت گسترش بازار مالیاتی به عنوان یکی از اصول کلیدی سیاستهای مالی طرح ساماندهی اقتصادی کشور، مطالعات متعددی را انجام و فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را مورد بررسی قرارداد.
پیشنویس این مالیات با در نظر گرفتن تبعات اقتصادی اجرای این مالیات به همراه چند اصلاح و بازنگری به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است.
قانون مالیاتها و اختیارات الحاقی به استناد اصل ۸۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در ۵۳ ماده و ۴۷ بیانیه مصوب ۱۳۸۷/۰۲/۱۷ کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به مدت یک دوره ۵ ساله از ۱ اکتبر ۲۰۰۸ باشد. از ابتدای سال ۱۳۹۳ نرخ این مالیات در ایران مجدداً افزایش یافت و از ۶ درصد به ۹ درصد رسید.
برای آشنایی بیشتر با مالیات ارزش افزوده در ادامه مقاله با ارگ جهان نما همراه باشید
- ۰۱/۱۲/۰۳